Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -Costa Rica

Cafetalera Herbazú

Cupping: Ren og rund smak, søtlig sjokolade og lett fruktig med nyanser av kirsebær. Medium fylde, og lang fløyelsmyk ettersmak.
Farm: Cafetalera Herbazú
Variant: 70% Villa Sarchi, 30% Caturra
Innhøsting: November til mars med topp i januar-februar
Prosess: Vasket og soltørket på patio
Beliggenhet: 1.500 meter over havet
Eier: Familien Barrantes Zuñiga
Nærmeste by: Lourdes de Naranjo
Region: Occidental Valley i Naranjo
Land: Costa RicaCafetalera Herbazu kan virkelig kalles en familiebedrift. Denne fantastiske eiendommen består av 13 mikro gårdsbruk som hver eies av 13 søsken. Den eldste broren, Don Tonio Barrantes, forvalter familiens prosessanlegg og sammen med sine fire brødre og åtte søstre overvåker de hele produksjonsprosessen fra plante fram til høsting, rensing, pakking og eksport.Gårdsbrukene ligger i høylandet (ca 1500 moh) i den fruktbare Naranjo regionen. Både klima og jordsmonn er ideelt for produksjon av spesialkaffe og gården har siden 2007 vunnet 8 Cup of Excellence priser. Cafetalera Herbazu er nå godt kjent som en av de viktigste pionerene innen spesialkaffe fra Costa Rica.

Innhøstingen av kaffebærene er på sitt høyeste i januar og februar. Kaffen blir plukket for hånd og pulped (prosess hvor skallet og fruktkjøttet fjernes fra kaffebæret) for så og bli soltørket på gårdens store patios. Etter dette renses de en siste gang, sortert og pakket for eksport.

Cafatalera Zamorana ***UTSOLGT***

Cupping: Kremaktig rund, røde epler, brunsukker og karameliserte mandler. Behagelig ettersmak.
Farm: Cafatalera Zamorana
Variant: Caturra og Catuaí
Innhøsting: Oktober til mars
Prosess: Vasket kaffe (Fully Washed)
Beliggenhet: 1.350 meter over havet
Eier: Familien Zamora
Nærmeste by: San Isidro Alajuela
Region: Alajuela
Land: Costa Rica

Familien Zamora har dyrket kaffe på Cafatalera Zamorana farmen i over 100 år. Jorge Zamora er fjerde generasjon og har nå ansvaret for familiebedriften, som han driver med hjelp av hans fem sønner.

Farmen består av noen titalls gårder rundt omkring foten av Costa Ricas sentrale vulkanske fjellkjede. Det fruktbare vulkanske jordsmonnet og milde klima i høylandet gir ideelle forhold for produksjon av spesial kaffe. To varianter dyrkes på gården, Caturra og Catuaí. Disse bærene håndplukkes kun når de er helt modne.Når den har blitt plukket blir kaffen transportert til farmens prosessanlegg i San Isidro, Alajuela. Her blir bærene pulpet, vasket og tørket i sola på store patioer eller ved hjelp av en Guardiola tørketrommel. Det som blir til overs i produksjonsprosessen resirkuleres og brukes som organisk gjødsel på gården, mens avløpsvannet filtreres naturlig.


 
HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED