Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -Cuba

Montecristo Sierra Maestra

Cupping: Nesten helt uten syre og fruktighet men mengder av nøtte sjokolade, søt gylden sirup, krydder, lær og tobakk. Ettersmaken har nyanser av lakris og pepper. Et skoleeksempel på perfekt “sigarkaffe”.

Variant: Typica
Innhøstning: Fra oktober til desember.
Prosess: Vasket og soltørket på patio.
Sortering: Screen size: Turquino Lavado 17 (minimum 6,747 mm)
Beliggenhet: 1.000 - 1.400 meter over havet.
Region: Sierra Maestra
Land: CubaDen første kaffeplantasjen på Cuba ble startet i 1748 men det var først i 1789, etter slaveopprøret på Haiti, at tidligere franske plantasjeeiere slo seg ned på Cuba at kaffeproduksjon fikk et solid feste på øyen. Disse franske farmerne bidro med sin kunnskap om kaffedyrking en videre økning på avlingene både i kvalitet og størrelse.Sierra Maestra ligger i den sør østlige delen av øyen. Fra denne regionen kommer den kjente “Turquino” kvaliteten som har fått navnet sitt fra den høyeste fjelltoppen i området. Stadig kontroll og utvikling av plantene er med på å opprettholde og utvide kaffens naturlige vekst. Kaffedyrking har alltid vært gjort på den tradisjonelle måten, nemlig for hånd, og bare helt modne kaffebær blir plukket ved innhøstingen som er i perioden oktober til desember. Kunstgjødsel blir ikke brukt.

Plantasjens beliggenhet er 1000-1400 moh med mange skyggetrær (frukttrær og trær til produksjon av tømmer), stadig regnfall (1900 mm i året), “riktig” relativ luftfuktighet (76-90%) og milde temperatur (24-26 ºC) sørger for perfekte forhold for dyrking av Cubansk Arabica kaffe. Ettersom plantasjen ikke ligger like høyt i fjellene, som f eks Guatemala, vil smaken være mindre fruktig og mer rustikk i smaken og ha en fantastisk fylde i koppen. Om du liker Jamaica Blue Mountain eller Kona Coffee fra Hawaii vil du elske denne.


 


HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED