Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -
Cubana Espresso

Er det mulig å brenne cubansk kaffe til espresso? Og i så fall må den inngå som en komponent i en blanding eller har den nok bærekraft 100% ren?

I begynnelsen av november brente vi for første gang Cuba kaffe. Dette ble en positiv opplevelse for ganen. Det virket som denne hadde et tydelig potensiale som en mørkere brent kaffe, men kunne den tåle å bli espresso brent?

Fikk raskt vite om noen i Usa som hadde hatt samme følelse og de var utrolig fornøyd med å bruke denne som en ingrediens i en espressoblanding (20%). En kunne fortelle at han hadde lykkes med en 100% ren cuba espresso etter 3-4 brenninger. Denne ble fort alle kundenes favoritt. Vi prøvde noen vanlige brenninger og det var da tydelig at dette kunne bli en espresso med mye power. Men kunne det bli for voldsomt i en espressomaskin? Jeg kunne ikke la fristelsen ligge uprøvd og bestemte meg igår at en av de nærmeste dagene skulle jeg prøve.

Nå er kaffen brent og prøvesmakt. . .Cupping: Denne espressoen har en fantastisk søtlig aroma. Ettersom espressoen er helt nybrent blir kremaen veldig pompøs men uten store bobler. Desverre slipper volumet ganske raskt men beholder et tynt lag med krema (erfaringsmessig vet vi at dette kan endre seg om kaffebønnene får noen dager hviletid). Smaken er tydelig krydret som pepper, muskat, kanel og med en unik ettersmak av lagret portvin.


 


HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED