Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -



Den dominikanske republikk

Mandag 5. oktober 2015
Belarminio fra den Dominikanske Republikk



Denne kaffen kommer fra Jarabacoa distriktet som er kjent for utmerket kvalitet.
Denne kommer fra gården Belarminio Ramirez som driver økologisk landbruk
og variantene som dyrkes er Caturra og Catuai.
Kaffen blir håndplukket, vasket og soltørket
for å få fram de fine nyansene i smaken.
Cupping:Aromatisk rund kaffe med smak av søte plommer og kanel.
God tekstur med ettersmak av rosiner og vanilje.



Barahona A



Cupping: Aromatisk rund kaffe med smak av søte plommer og kanel.
God tekstur med ettersmak av rosiner og vanilje.
Farm: Forskjellige småfarmer Barahona regionen
Variant: Caturra og Catuaí
Innhøstning: Desember til mai
Prosess: Vasket kaffe (fully washed)
Sortering: A
Beliggenhet: Over 1000 meter over havet
Nærmeste by: Barahona
Land: Den dominikanske republikk

Barahona er en høytvoksende kaffe fra den Dominikanske Republikk.
Har fått anerkjennelse som en av verdens beste gourmet varianter.
Barahona dyrkes i den sørlige delen av landet.
Rik aromatisk med balansert fruktighet.



Montaña Verde

Cupping: Kaffebønnene er av variantene Caturra og Catuaí mens prosessen som brukes er fullt vasket, noe som ofte gir en fruktig smakskarakter på kaffen. Denne Dominikanske kaffen har en litt annen personlighet:
Aromatisk mild kaffe med hint av kanel og plommer. Meget fløyelsaktig i munnen og forsiktig ettersmak av vanilje.
Farm: Forskjellige småfarmer i Constanza regionen (Juncalito)
Variant: Caturra og Catuaí
Innhøstning: November til mai
Prosess: Vasket kaffe (fully washed)
Sortering: Screen 17 (+6,747 cm)
Beliggenhet: 1.000 - 1.200 meter over havet
Regnfall: 1.800 - 2.400 mm pr år
Eier: Forskjellige smafarmer
Nærmeste by: Constanza
Region: Arroyo Prieto y Tireo, Constanza (Juncalito)
Land: Den dominikanske republikk



Montaña Verde er en unik blanding av gourmet kaffebønner hentet fra de mest høytvoksende områder av Constanza dalen, mellom fjellene Pico Duarte og La Pelona på rundt 1000 meter over havet. Kaffen er dyrket under skyggetrær og høsting foregår fra november til mai, med en topp i april under Semana Santa (Holy Week) festivalen.

Kaffen er dyrket i henhold til strenge landbruksmetoder. Små kaffedyrkere levere sin “terrasse tørket” kaffe (fortsatt i pergament) til mølla, der den blir klassifisert og sortert etter kvalitet. Dette er en 100% fullstendig vasket kaffe. Metoden blir brukt ved første - og eneste - økologiske mølle i Karibien. Den økologiske våte mølleprosessen sombrukes ved URECAF mill er basert på samme model som brukes i Costa Rica. Tørking er ferdig når et gjennomsnittlig fuktinnhold på 11% gjenstår. Bare de største og fineste bønner blir deretter valgt for Montaña Verde spesial kaffe - 80% av bønnene er screen 17 (+6,747 mm).





 







Mye av kaffeproduksjon i Den dominikanske republikk er organisk, selv om mange gårder ikke er offisielt sertifisert. Flertallet er også skygge-dyrket, ofte under en baldakin av furu, macadamia og guava trær. Gårdene er små - mindre enn åtte hektar i gjennomsnitt - og er spredt over hele landet som er delt inn i seks regioner. Regjeringen fremmer arbeidet for å bedre de individuelle profiler av kaffe fra disse forskjellige mikroklimaene. Regionene er Cibao, Bani, Azua, Ocoa, Barahona og Juncalito. Hver region skaper bønner med forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper.















































HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED