Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -El Salvador

El Salvador - Agua Caliente

Cupping: Aromatisk honning ristede hasselnøtter.
Smaken er behagelig søt med fruktig overgang til pære, melon og plomme.
Fløyelsaktig ettersmak av nøtter og kakaobønner.

Farm: Finca Agua Caliente
Variant: Bourbon, Typica og Pacamara
Jord: Vulkansk
Prosess: Vasket kaffe
Beliggenhet: Over 1200 meter over havet
Nærmeste by: Ataco
Land: El SalvadorKaffefarmen ligger høyt i landskapet, 1200 meter over havet, og vekstforholdene meget gode med rikelig skyggetrær som sikrer en lang modningstid på kaffebærene. Variantene av arabicatrærne er Bourbon, Typica og Pacamara. Under innhøstingen er det bare de helt modne kaffebærene som blir plukket. Alt dette er med på å påvirke den fine smaken.El Salvador - El Diamante

Cupping: Aromatisk hasselnøtter, og honning ristede mandler. Smaken er søt med myk fruktig overgang til melon og plomme. Lang ettersmak av nøtter, agave og sitron.
Variant: Bourbon
Jord: Vulkansk
Prosess: Vasket kaffe
Beliggenhet: 1200-1400 meter over havet
Nærmeste by: Santa Ana
Region Apaneca-Ilamatepec
Land: El SalvadorDiamante er en SHG (strictly high grown) av varianten Bourbon. Kaffen vokser i høylandet Sierra Apaneca (1200-1400 moh) som også er omkranset av vulkanene Santa Ana, Izalco, Las Ninfas og Laguna Verde. Denne vulkanske jorden er veldig næringsrik og er med på å gjøre området ideelt for kaffedyrking.
Cup of Excellence

El Salvador - Winning farm - Miralvalle

Cupping: Mange smaksnyanser som søt karamell, mørke bær, appelsin, sjokolade, plommer rosin og honning. Silkeaktig kremet munnfølelse med kakao og appelsin i ettersmaken.
Farm: Miralvalle
Eier: Jaime Ernesto Riera Menendez
Variant: Bourbon
Jord: Vulkansk
Prosess: Vasket kaffe
Beliggenhet: 1650 meter over havet
Utmerkelse: Cup of Excellence, Lot #8
Lot størrelse: 1500 kg
Nærmeste by: Santa Ana
Region Apaneca-Ilamatepec
Land: El Salvador

Doktor Jaime Riera er tredje generasjon av Menéndez familien som eier og driver Miralvalle gården som er Rainforest sertifisert. Jaime Riera arvet denne gården fra sin mor, Marta Dolores Menéndez de Riera for noen år siden, og sammen har de fortsatt å overvåke alt arbeidet. Denne gården ble kjøpt av hans avdøde far, Amadeo Riera y Solsona for mer enn 20 år siden.

Gården ligger ved Ilamatec, på en høyde av 1650 meter, skapt av Santa Ana vulkanen. Denne regionen egner seg spesielt for kaffedyrking på grunn av sitt klima og jordsmonn. Kaffebærene modnes sakte og gir kaffen en helt spesiell smak og aroma.

Å finne arbeidere rundt dette området er svært vanskelig fordi folk emigrerte til de nedre delene siden utbruddet av Santa Ana vulkanen i 2005. Kun to personer bor på gården, Francisco Recinos og hans kone, men i kaffeinnhøstingen arbeider rundt 70 utvalgte plukkere fra de omkringliggende områdene.
Finca El Retiro, 100% Red Bourbon

Cupping: Balansert kraftig kaffe med tydelig preg av mørk sjokolade, vanilje og forsiktig kardemomme. Lang og fyldig ettersmak.
Farm: El Retiro
Variant: Red Bourbon
Innhøsting: November til februar
Prosess: Fullt vasket og soltørket på terrasser
Beliggenhet: 1,412 meter over havet.
Eier: Familien Pacas
By: Santa Ana
Region: Apaneca Ilamatepec Mountains
Land: El Salvador

Familien Pacas startet kaffefarmen El Retiro i 1927. Gården har siden gått gjennom fire generasjoner og eies nå av Alfredo Pacas og hans familie. Kaffevarianten som dyrkes er 100% rød Bourbon og blir handplukket bare når kaffebærene er helt moden. Deretter er prosessen fullt vasket og tørket i solen. Kaffen dyrkes i skyggen av tregrupper som f.eks. leguminos, balsam og ingas. Disse trærne er valgt for sitt tunge løvfall, som gir et rikt og naturlig jordsmonn. Gården er også hjem til mange forskjellige dyr blant annet ekorn, beltedyr, villkatter og vaktler.

Gården sysselsetter 24 faste medarbeidere og gir sesongarbeid for en ytterligere 105 vikarer under innhøstingen. Gratis helsetjenester tilbys til alle gårdens ansatte.

El Retiro var en av finalistene i Cup of Excellence i 2006. Gården er sertifisert etter ISO (International Organization for Standardization) 9001-2000, som bidrar til å sikre sporbarhet og ytterligere forbedre kvaliteten.
Finca La Fany, 100% Bourbon

Cupping: Fløteaktig sjokolade, toffee, søt sitron.
Farm: Finca La Fany
Variant: Bourbon
Innhøsting: Januar til mars
Prosess: Vasket kaffe og soltørket på patio
Beliggenhet: Plantasjen ligger 1,450 meter over havet.
Eier: Luis, Rafael og Carmen Silva Hoff
Region: Department of Ahuachapán, Municipality of Apaneca Ilamatepec Mountains
Land: El Salvador

Luis Silva, eieren av La Fany, ble forelsket i denne eiendommen da hans tante eide den. Han og broren, Rafael, opprettet et selskap, Inversiones Cafetaleras de Occidente, og kjøpte landet for rundt 10 år siden.

Denne familiedrevne gården har produsert kaffe siden 1870 og har gått fra generasjon til generasjon. Navnet ‘La Fany' kommer fra navnet på en kvinne døpt tilbake i 1870 av forfedrene til Silva familien, general Fabio Moran og Etifanio Silva. Den høye kvaliteten på kaffen som ble plantet og det rike jordsmonnet skaper perfekte forhold for produksjon av utsøkt kaffe.

I dag består gården totalt av 27 hektar, som alle er plantet med 100% tradisjonel Bourbon kaffe. Avlingen er håndplukket og gir arbeid til 24 familier fra lokalsamfunnet.

Gården er en del av den mesoamerikanske biologiske korridoren (internationalt nettverk for å koordinere miljøtiltak) som strekker seg hele veien fra Mexico ned til Panama. Når denne korridoren kommer inn i El Salvador passerer den dette området med kaffetrær og fungerer som erstatnings skog og gir skygge for plantasjen. Av denne grunn spiller kaffefarmene i området en viktig rolle som et tilfluktssted for de fleste av de 520 vandrende og innfødte fuglearter som finnes i denne delen av verden.Cup of Excellence

El Salvador - Winning farms - Santa Barbara

Cupping: Aroma og smak av mørk sjokolade, aprikos, melon og grønne epler. Fløteaktig ettersmak med tydelig preg av sjokolade og balansert friskhet.
Farm: Santa Barbara
Farmer: COEXCA, S.A. De C.V.
Farm størrelse: 30 hektar
Kaffeplanter: 23 hektar
Variant: Bourbon
Skyggetrær: Ingas
Jord: Vulkansk
Prosess: Vasket kaffe (Washed)
Årlig produksjon: 600 sekker a 69 kg
Beligenhet: 1.400 meter over havet
Nærmest by: Santa Ana
Land: El Salvador

Farmen Santa Barbara ligger på fjellsiden til Las Ranas (regionen Apaneca) i en gjennomsnittlig høyde på 1400 meter over havet. Denne farmen dyrker kaffe på 23 hektar, i Bourbon varianten av Miguel Armando og hans familie. Resten av eiendommen består av 5 dekar bestående av regnskog som vokser opp mot 1850 meter over havet. Helt på toppen av fjellet, der denne skogen ligger, er et utdødd krater av en gammel vulkan. Krateret er nå en lagune, hvor ville frosker trives, noe som gir fjellet sitt navn, Las Ranas.

  

Gården har siden 2003 vært Rainforest Alliance sertifisert. Dette krever at gården beskytter øko-systemet, som omfatter vilt liv og urskog, samt øko-vennlige tiltak ved forvaltningen av kaffeplantasje.

Målet for Miguel er å finne en balanse, mellom håndtering av plantasjen med moderne teknikker, og et bærekraftig system, bra for miljøet. Resultatet av dette er en sunn kaffe plantasje, med en utmerket kaffe, og en god produksjon. 


HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED