Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -Guatemala

Mandag 26. oktober 2015
El Morito fra GuatemalaNyhet fra Guatemala: El Morito fra Santa Rosa regionen. Gården er omkranset av vulkaner og jordsmonnet er særdeles næringsrikt og passer perfekt for dyrking av spesialkaffe i verdensklassen.
Arabicabønnene som dyrkes fram er Bourbon, Caturra og Pache.
Bønnene ervasket og soltørket.
Cupping:Elegant kaffe med søt smak av karamel og mørk sjokolade.
Fyldig og fløteaktig med ettersmak av bær.Finca San Francisco Tecuamburro, 100% Bourbon

Cupping: Elegant og fyldig, fløyelsaktig honningsmak, innslag av søte plommer. Tydelig ettersmak.
Farm: Finca San Francisco Tecuamburro
Variant: 100% Bourbon
Innhøsting: Januar til mars
Prosess: Vasket og soltørket på patio
Beliggenhet: 1.460 - 1.770 meter over havet
Eier: Sergio Barillas Escamilla
Nærmeste by: Pueblo Nuevo Viñas, Santa Rosa
Region: Chiquimulilla / Guazacapán (Fraijanes)
Land: GuatemalaKaffefarmen San Francisco Tecuamburro begynte med Daniel Barillas Harrarte og hans kone, Matilde Arroyo, på slutten av 1800-tallet. Gården har vært overlevert fra generasjon til generasjon og eies og drives nå av Sergio Barillas Escamilla.

Gårdens unike beliggenhet i krateret av den sovende Tecuamburro vulkanen, på en høyde på 1,460-1,770 m, gir ideelle forhold for produksjon av spesial kaffe med høy kvalitet. Gården har et areal på 110 manzanas (rundt 77 hektar), og er beplantet med rundt 80% Bourbon og 20% Catuaí trær.


Farmen San Francisco Tecuamburro får rikelig med skygge fra opprinnelige treslag som cujillo og guagua trær. Disse to artene har store, tunge blad som får ligge på bakken etter at de er falt ned fra trærne. Slik får kaffetrærne rikt naturlig gjødsel.

De modne kaffenbærene blir plukket for hånd, og hvert tre blir plukket flere ganger ettersom de modnes over flere uker. Vannet som brukes til å behandle kaffen kommer fra ferskvannskilder på gården, som også gir drikkevann til befolkningen i Chiquimulilla og Guazacapán.

Gården årlige produksjonen gjennomsnitt rundt 1760 quintales (80 960 kg).

Denne egner seg spesielt godt brygget på en Aeropress
eller Clever Coffee Dripper.
Los Volcanes, Genuine Antigua

Cupping: Fruktig aroma med snev av sjokolade. Ren smak, fruktig eleganse av blåbær og søt melon. Ettersmaken er lekende lett.Byen La Antigua Guatemala er omgitt av de tre vulkanene Agua, Acantenango og Fuego. Det næringsrike jordsmonnet og den høye beliggenheten (1500 moh) på denne kafferegionen er med på å få frem fantastiske kaffevarianter som denne. Kaffebærene er Bourbon og Catuai.
Denne egner seg også spesielt godt brygget på en Aeropress
eller Clever Coffee Dripper.  

HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED