Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -India

Monsooned Malabar

Cupping: Kremet, søt, lav syre, mye fylde, pepper, lær, mørk sjokolade, kakao, rustikk.
Farm: Bibi Plantations
Variant: Red Catucaí (kjent lokalt som HDT)
Innhøsting: Oktober til februar
Prosess: Natural process monsooned
Beligenhet: 600-800 meter over havet
Eier:   Familien Faiz Moosakutt
Nærmest by: Sunticoppa
Region: Karnataka State
Land: India

Håndverkerens Monsooned Malabar AA er en førsteklasses kvalitet av Arabica monsooned på tradisjonelt vis på kysten i regionene Kerala og Karnataka. Vi får denne kaffen fra farmer Faiz Moosakutty og hans familie som dyrker kaffe som gir tyngde, fylde og dens unike røffe smak.


Bibi Plantation:

Fem timers kjøretur mot kysten fra Bangalore ligger den lille byen Suntikoppa (innb. 20 000). Dette er hjertet av det kaffe voksende området i Karnataka regionen og rundt ligger små og mellomstore gårdsbruk. Bibi plantasje, som ligger på 600-800 mho, er oppkalt etter den nåværende eier Faiz Moosakutty mor, og er den største av de to eiendommer med ca 200 dekar av kaffe. Dette landet er dyrket med 185 dekar av Arabica kaffe og 15 hektar med Robusta kaffe. Utover dette arealbruket er området også brukt til terrasser for tørking kaffe, boliger for arbeidere, til noen land for ris produksjon, et lite land for arbeidstakere dyrker sin egen avlinger og et lite fe skur.

Plantasjen har vært i Moosakutty familien siden 1960. Faiz tok over i 1990 og har siden sørget for nyplanting av kaffebuskene. Denne prosessen er nå 98% ferdig og Bibi Plantation produserer noen av regionens beste bønner. Faiz bor på gården med sin kone og to barn.

Vår kaffeagent har besøkt plantasjen flere ganger og kan gå god for at Faiz “ikke kutte hjørner” men driver sin gård på en miljømessig og sosialt ansvarlig måte. Faiz Moosakutty forteller at det er et stort ansvar å ha en kaffefarm, “...det er som å ha se etter en familie på hundre mennesker”.

Kaffen er dyrket i skyggen av stedegne sølv eiker, jungel fiken og rosentrær, som er habitat for en lang rekke fugle og insekt liv, og en og annen elefant fra den nærliggende skogen! Selv om boet ikke er sertifisert økologisk, blir det ikke brukt sprøytemiddel på gården men i stedet fjernesugress for hånd slik at avfallet danner naturlig kompost. Mikronæringsstoffer, gjødsel og kompost framstilt fra skinn av pulped kaffebær er andre viktige, organisk gjødsel mye brukt på gården.

 

HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED