Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -



Bolivia

Mamani Mamani

Cupping: En ren smak med mange friske nyanser og kompleks munnfølelse.
Fremtredende innslag av honning og lychees.
Farm: Café Familia Mamani Mamani
Eier: Mauricio Mamani
Variant: Tipica og Caturra
Innhøstning: Mai til juli
Prosess: Vasket og soltørket på tørkebord.
Beliggenhet: 1.500 - 1.700 meter over havet
Nærmeste by: Caranvani by
Region: Caranavi, Yungas
Land: Bolivia

Denne lille kaffefarmen, på bare 8 hektar, eies og drives fullt økologisk av ekteparet Lorenza og Mauricio Mamani. Mauricio er født inn i Aymara, et urfolk som lever på Altiplano (et stort platå i det sentrale Andes). Han ankom Caranavi regionen for 15 år siden, og kort tid etterpå kjøpte han denne gården, som ligger rundt 30 km fra Caranavi by og 162 km nord-øst for La Paz. Caranavi regionen er et frodig område av Bolivia og er med tiden blitt kjent for sin høye kvalitet innen økologisk kaffe.

Årlig produserer de bare litt over 1000 kg råkaffe. Kaffevariantene på denne farmen er Tipica og Caturra. Det er også plantet sitrustrær på plantasjen pluss flere lokale skyggetrær. Resten av gården hans er plantet ut med sitrus trær. Kaffen vokser i høyden (1500-1700 moh) i skyggen av flere lokale treslag.



Mauricio brukte å selge sin kaffe ubehandlet (kjent lokalt som “café no splinten”) til lokale markeder - men de siste årene har begynt å tørke sin kaffe selv, som gjør at han kan få en langt bedre pris for kaffen. Kaffebærene er håndplukket, pulped, gjæret i små tanker, vasket og deretter soltørket på African beds (store tørkebord). Høysesongen på gården er under innhøstingen fra mai til juli.


 





























HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED