Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -



Nicaragua

Finca El Limoncillo

Cupping: Utpreget ren smak med sitrus og vanilje karakter. Lett aromatisk av appelsin. Velbalansert.
Farm: Finca El Limoncillo
Eier: Maria Ligia Mierisch
Variant: Bourbon og Caturra
Innhøsting: Desember til mars
Prosess: Fermentering i ca 36 timer og håndvasket med rent vann.
Soltørket på patios.
Regnfall 3,786 mm
Beligenhet: 950 - 1300 meter over havet med flere forskjellige skyggetrær
som Guava, Laurel Negro, Poro, Nogal, banan palmer
og andre lokale busker og trær.
Micro-region: Yasica Norte
Region: Matagalpa
Land: Nicaragua

Denne gården ble grunnlagt i 1932 av Alejandro Salazar og fikk sitt navn på grunn av sitron trærne som opprinnelig vokste her. Dette er uten tvil den vakreste kaffefarmen vi får kaffe fra. Med fire fosser, mange bekker, og et stort mangfold av plante-og dyreliv, er denne gården et vakkert sted. Et besøk til denne gården er en mulighet til å vandre bratte fjellveier krysset av flere små bekker.



Flere sosiale initiativer er i gang på gården, deriblant et 15 kW kraftverk som gir strøm til gården og arbeiderne, et avansert avfalls anlegg som gir gass til matlaging og en barnehage med pedagogisk opplegg for arbeidernes barn. De setter sin ære i å være miljøbevist og sosialt ansvarlige, og er alltid på utkikk etter nye måter å forbedre sin innsats. Bant annet bli avfallet fra pulpingen og fermenteringen til organisk gjødsel som er svært rikt og nyttig til kaffeplantene. Variantene som dyrkes på gården er 10% Maragoipe, 30% Pacamara, 25% Bourbon, 20% Caturra og 15% Java. Vår kaffe er en blanding av Bourbon og Caturra som gir en utpreget ren smak med sitrus karakter.

 























HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED