Kooperativet Githiururi ligger i Muranga, 80 km nordøst for Nairobi.
På sørsiden av Mt Kenya vokser disse kaffebuskene 1700-1800 meter over havet.
Hver farm har i gjennomsnitt 400 trær fordelt på 300 kvadratmeter.
Bonden håndplukker bare de helt røde kaffebærene og leveres til det
felles foredlingsanlegget for vasking og rensing. Deretter soltørkes
kaffebønnene i flere dager til fuktighetsnivået i bønnene er redusert til 10 %.
Så pakkes kaffen i 60 kg sekker og sendes inn til Nairobi for auksjon.

For den absolutte smaksopplevelse anbefales kaffen manuelt brygget på Aeropress, Chemex eller Hario V60.
Cupping: Fyldig og balansert kaffe med innslag av aromatisk solbær, rips og vanilje.
Lang kompleks ettersmak av rabarbra, vanilje og røde bær.
Mandag 23. februar 2015Patio Bonito fra Colombia
Endelig en colombiansk kaffe som holder mål.
Patio Bonito farm ligger i Municipio de Caldon.
Vasket og soltørket kaffe av typen Castillo Tambo.
Cupping:Rund og kremet søt kaffe med nyanser
av karamell og toffee. Lekende lett fruktighet
Les mer om kaffe fra Colombia her
Mandag 16. februar 2015Peru på topp
Villa Rica og Oxapampat dyrker økologisk kaffe
av variantene Caturra, Bourbon og Typica.
Prosessen er vasket og soltørket.
Cupping:Hint av fruktig sitrus
men mer av søt sjokolade og nøtter,
behagelig rund, medium fylde og balansert
nøtteaktig ettersmak
Les mer om kaffe fra Peru her
Mandag 24. november 2014Verdens beste kaffebok
Lukten av kaffe. Finnes det noe bedre? Enten du drikker kaffe eller ikke, så har de fleste et forhold til drikken. Den norske kaffesjela: Fra svartkopp til cortado tar for seg alt vi nordmenn forbinder med kaffe. Her finner du masse bilder, informasjon, inspirasjon, oppskrifter, historier og fortellinger om mennesker med spesielle kaffetradisjoner.
Forord er skrevet av Anne B. Ragde, og boken er ført i pennen av journalist og kaffeentusiast Egon Holstad
Til forlagets sider
Torsdag 15. mai 2014Dominikansk Barahona
Barahona er en høytvoksende kaffe fra den Dominikanske Republikk.
Har fått anerkjennelse som en av verdens beste gourmet varianter.
Cupping: Aromatisk rund kaffe med smak av søte plommer og kanel.
God tekstur med ettersmak av rosiner og vanilje.
Les mer
Mandag 11. mai 2014Etiopisk Yirgacheffe
De begynte med vasket kaffe (Wet-processing mill) i 1972 og er den vanligste måten å foredle kaffe på i Etiopia. Dette er et perfekt eksempel på hvordan få en utpreget ren smak på kaffen med komplekse fruktige nyanser.
Cupping: Vinøs delikat aroma. Tydelige
karakter med innslag av aprikos, blomster og
gule druer. Ettersmaken er lett og kompleks.
Les mer
Mandag 23. september 2013Kenya AA+ Mihuti
En av de mest komplekse kaffesmakene vi kunne få tak i. Kenya Mihuti skuffer ikke. For den absolutte smaksopplevelse anbefales kaffen manuelt brygget på Aeropress eller Hario V60.
Cupping: Fløyelsaktig, søt og balansert kaffe.
Tydelig aromatisk solbær og lang
kompleks ettersmak av
rabarbra og solmodne røde bær.
Les mer
Tirsdag 2. april 2013Guatemala - Tecuamburro 100% Bourbon
Gårdens unike beliggenhet i krateret av den sovende
Tecuamburro vulkanen, på en høyde på 1,460-1,770 m,
gir ideelle forhold for produksjon av spesial kaffe med høy kvalitet.
Årets avling er av samme gode kvalitet som 2011.
Les mer
Tirsdag 5. februar 2013El Salvador - Finca Agua Caliente
Cupping: Aromatisk honning ristede hasselnøtter.
Smaken er behagelig søt med fruktig overgang til pære, melon og plomme.
Fløyelsaktig ettersmak av nøtter og kakaobønner.
Les mer
Fredag 14. desember 2012El Salvador - Diamante
Cupping: Aromatisk hasselnøtter, og honning
ristede mandler. Smaken er søt med myk fruktig
overgang til melon og plomme.
Lang ettersmak av nøtter, agave og sitron.
Les mer
Mandag 17. september 2012Murundo: Vinner fra Rwanda
Murundo vant den nasjonale tittelen i Cup of Excellence i Rwanda.
Dette er en vasket kaffe av varianten Bourbon som
har vist egner seg meget godt til klimaet i Rwanda.
Cupping: Dype smaksnyanser som søt karamell,
mørke bær, og sitrus. Silkeaktig kremet munnfølelse med kakao,
Les mer
Tirsdag 28. august 2012Rancho Gotta Coffee Estate
"Du milde Panama". Rancho Gotta plantasjen ligger på 1200 moh
og dekker 14 hektar. Jordsmonnet er vulkansk med nedbør på 3500 mm
og temperaturen ligger jevnt på 22 °C.
Dette mikroklimaet er med på å gi den gode
runde og milde smaken til denne kaffen.
Cupping: Aromatisk tydelig sjokolade.
Smaken er mild,
rund og litt søtlig i munnen.
Les mer
eldre innlegg