Nyheter

Mandag 16. november 2015
Cup of Excellence fra Colombia



Nok en colombiansk kaffe som holder mål.
Gården El Mirador (1800 moh) ligger utenfor Pitalito i Huila regionen.
Variantene som dyrkes er Caturra og Colombia og Castillo.
Vi har fått tak i et lite parti som vant Cup of Excellence i år (lot 24). Cupping:Elegant smak av karamell, honning og smarmalt.
Aromatiske nyanser av søt nellik, bjørnebær, moreller.
Kremet kompleks ettersmak.
Les mer om kaffe fra Colombia her
Les mer om kaffe fra Cup of Excellence her


Mandag 26. oktober 2015
El Morito fra Guatemala



Nyhet fra Guatemala: El Morito fra Santa Rosa regionen. Gården er omkranset av vulkaner og jordsmonnet er særdeles næringsrikt og passer perfekt for dyrking av spesialkaffe i verdensklassen.
Arabicabønnene som dyrkes fram er Bourbon, Caturra og Pache.
Bønnene ervasket og soltørket.
Cupping:Elegant kaffe med søt smak av karamel og mørk sjokolade.
Fyldig og fløteaktig med ettersmak av bær.
Les mer


Mandag 5. oktober 2015
Belarminio fra den Dominikanske Republikk



Denne kaffen kommer fra Jarabacoa distriktet som er kjent for utmerket kvalitet.
Denne kommer fra gården Belarminio Ramirez som driver økologisk landbruk
og variantene som dyrkes er Caturra og Catuai.
Kaffen blir håndplukket, vasket og soltørket
for å få fram de fine nyansene i smaken.
Cupping:Aromatisk rund kaffe med smak av søte plommer og kanel.
God tekstur med ettersmak av rosiner og vanilje.
Les mer


Tirsdag 2. juni 2015
Kenya AA+ Githiururi



Kooperativet Githiururi ligger i Muranga, 80 km nordøst for Nairobi. På sørsiden av Mt Kenya vokser disse kaffebuskene 1700-1800 meter over havet. Hver farm har i gjennomsnitt 400 trær fordelt på 300 kvadratmeter. Bonden håndplukker bare de helt røde kaffebærene og leveres til det felles foredlingsanlegget for vasking og rensing. Deretter soltørkes kaffebønnene i flere dager til fuktighetsnivået i bønnene er redusert til 10 %. Så pakkes kaffen i 60 kg sekker og sendes inn til Nairobi for auksjon.



For den absolutte smaksopplevelse anbefales kaffen manuelt brygget på Aeropress, Chemex eller Hario V60.
Cupping: Fyldig og balansert kaffe med innslag av aromatisk solbær, rips og vanilje. Lang kompleks ettersmak av rabarbra, vanilje og røde bær.

Mandag 23. februar 2015
Patio Bonito fra Colombia



Endelig en colombiansk kaffe som holder mål.
Patio Bonito farm ligger i Municipio de Caldon.
Vasket og soltørket kaffe av typen Castillo Tambo.
Cupping:Rund og kremet søt kaffe med nyanser
av karamell og toffee. Lekende lett fruktighet
Les mer om kaffe fra Colombia her


Mandag 16. februar 2015
Peru på topp



Villa Rica og Oxapampat dyrker økologisk kaffe
av variantene Caturra, Bourbon og Typica.
Prosessen er vasket og soltørket.
Cupping:Hint av fruktig sitrus
men mer av søt sjokolade og nøtter,
behagelig rund, medium fylde og balansert
nøtteaktig ettersmak
Les mer om kaffe fra Peru her


Mandag 24. november 2014
Verdens beste kaffebok



Lukten av kaffe. Finnes det noe bedre? Enten du drikker kaffe eller ikke, så har de fleste et forhold til drikken. Den norske kaffesjela: Fra svartkopp til cortado tar for seg alt vi nordmenn forbinder med kaffe. Her finner du masse bilder, informasjon, inspirasjon, oppskrifter, historier og fortellinger om mennesker med spesielle kaffetradisjoner.
Forord er skrevet av Anne B. Ragde, og boken er ført i pennen av journalist og kaffeentusiast Egon Holstad
Til forlagets sider


Torsdag 15. mai 2014
Dominikansk Barahona



Barahona er en høytvoksende kaffe fra den Dominikanske Republikk.
Har fått anerkjennelse som en av verdens beste gourmet varianter.
Cupping: Aromatisk rund kaffe med smak av søte plommer og kanel.
God tekstur med ettersmak av rosiner og vanilje.
Les mer


Mandag 11. mai 2014
Etiopisk Yirgacheffe



De begynte med vasket kaffe (Wet-processing mill) i 1972 og er den vanligste måten å foredle kaffe på i Etiopia. Dette er et perfekt eksempel på hvordan få en utpreget ren smak på kaffen med komplekse fruktige nyanser.
Cupping: Vinøs delikat aroma. Tydelige karakter med innslag av aprikos, blomster og gule druer. Ettersmaken er lett og kompleks.
Les mer


Mandag 23. september 2013
Kenya AA+ Mihuti



En av de mest komplekse kaffesmakene vi kunne få tak i. Kenya Mihuti skuffer ikke. For den absolutte smaksopplevelse anbefales kaffen manuelt brygget på Aeropress eller Hario V60.
Cupping: Fløyelsaktig, søt og balansert kaffe.
Tydelig aromatisk solbær og lang kompleks ettersmak av
rabarbra og solmodne røde bær.
Les mer


Tirsdag 2. april 2013
Guatemala - Tecuamburro 100% Bourbon



Gårdens unike beliggenhet i krateret av den sovende
Tecuamburro vulkanen, på en høyde på 1,460-1,770 m,
gir ideelle forhold for produksjon av spesial kaffe med høy kvalitet.
Årets avling er av samme gode kvalitet som 2011.
Les mer


Tirsdag 5. februar 2013
El Salvador - Finca Agua Caliente



Cupping: Aromatisk honning ristede hasselnøtter.
Smaken er behagelig søt med fruktig overgang til pære, melon og plomme.
Fløyelsaktig ettersmak av nøtter og kakaobønner.
Les mer


Fredag 14. desember 2012
El Salvador - Diamante



Cupping: Aromatisk hasselnøtter, og honning ristede mandler. Smaken er søt med myk fruktig overgang til melon og plomme. Lang ettersmak av nøtter, agave og sitron.
Les mer


Mandag 17. september 2012
Murundo: Vinner fra Rwanda



Murundo vant den nasjonale tittelen i Cup of Excellence i Rwanda.
Dette er en vasket kaffe av varianten Bourbon som
har vist egner seg meget godt til klimaet i Rwanda.
Cupping: Dype smaksnyanser som søt karamell,
mørke bær, og sitrus. Silkeaktig kremet munnfølelse med kakao,
Les mer


Tirsdag 28. august 2012
Rancho Gotta Coffee Estate



"Du milde Panama". Rancho Gotta plantasjen ligger på 1200 moh
og dekker 14 hektar. Jordsmonnet er vulkansk med nedbør på 3500 mm
og temperaturen ligger jevnt på 22 °C.
Dette mikroklimaet er med på å gi den gode
runde og milde smaken til denne kaffen.
Cupping: Aromatisk tydelig sjokolade. Smaken er mild,
rund og litt søtlig i munnen.
Les mer


eldre innlegg

 
















HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED