Arkiv

tilbake til nyheter

Søndag 26. august 2012
Clever Coffee DripperNå er sommerferien over og de fleste er igjen tilbake
til sine daglige rutiner. Vi avslutter sommeren med å inrodusere
en idiotsikker bryggemetode for de som liker manuel brygget kaffe.
Dette takket være en stabil konstruksjon og den smarte drip stop funksjonen.
Vi anbefaler 26-32 gram kaffe pr 500 ml varmt vann.
Og kanskje det beste av alt er at denne bruker vanlige 1x4 kaffefilter.
Kom innom vår butikk i Kongensgate og vi gir deg en demonstrasjon
og anbefaling om hvilke kaffe som passer best.
Velkommen til en EKTE kaffeprat.
Les mer


Fredag 24. august 2012
Los Volcanes - Genuine AntiguaByen La Antigua Guatemala er omgitt av de tre vulkanene Agua, Acantenango og Fuego. Det næringsrike jordsmonnet og den høye beliggenheten (1500 moh) på denne kafferegionen er med på å få frem fantastiske kaffevarianter som denne. Kaffebærene er Bourbon og Catuai.
Cupping: Fruktig aroma med snev av sjokolade. Ren smak, fruktig eleganse av blåbær og søt melon. Ettersmaken er lekende lett.
Denne egner seg spesielt godt brygget på en Aeropress
eller Clever Coffee Dripper.
Les mer


Tirsdag 19. juni 2012
Mocca Gayo Natural - Mount AmaroNå er tiden inne til å introdusere en eksepsjonell kaffe fra Etiopia. I den anerkjente Sidamo regionen (sørvestlige del av Etiopia) har vi funnet et område som drives av Asnakech Thomas, den eneste kvinnelige produsent og eksportør av spesial kaffe i Etiopia.
Cupping: Blomsteraktig jasmin, honningaktig med blåbærnyanser. Fyldig dybde i ettersmaken.
Les mer


Onsdag 6. juni 2012
Miralvalle - Cup of ExcellenceGården ligger ved Ilamatec i El Salvador, på en høyde av 1650 meter, skapt av Santa Ana vulkanen. Denne regionen egner seg spesielt for kaffedyrking på grunn av sitt klima og jordsmonn. Kaffebærene modnes sakte og gir kaffen en helt spesiell smak og aroma.
Cupping: Mange smaksnyanser som søt karamell, mørke bær, appelsin, sjokolade, plommer, rosin og honning. Silkeaktig kremet munnfølelse med kakao og appelsin i ettersmaken.
Les mer


Torsdag 22. mars 2012
Kompleks AA fra KenyaKaffetrærne vokser i de sørøstlige fjellsidene til Mount Kenya i en høyde på 1650-1800 m.o.h. Gakundu har fått navnet fra elven med samme navn som renner gjennom området. Det rike vulkanske jordsmonnet gjør kaffedyrking perfekt og variantene som dyrkes er Arabica SL 34 og Arabica SL 28.
Disse to variantene er de som gir kvalitetskaffe fra Kenya sin særegne smak som minner om solbær. Kaffebærene blir håndplukket, fullt vasket og soltørket.
En av de beste jeg har smakt.
Cupping: Myk, søt og balansert kaffe. Tydelig aromatisk solbær og lang kompleks ettersmak av søte jordbær.
Les mer


Fredag 2. mars 2012
Costa RicaCafetalera Herbazu kan virkelig kalles en familiebedrift. Denne fantastiske eiendommen består av 13 små gårdsbruk som hver eies av 13 søsken. Gårdsbrukene ligger i høylandet (ca 1500 moh) i den fruktbare Naranjo regionen. Både klima og jordsmonn er ideelt for produksjon av spesialkaffe og Herbazu har siden 2007 vunnet 8 "Cup of Excellence" priser.
Les mer


Fredag 10. februar 2012
GalapagosDe første kaffeplantene på Galapagos øyene ble plantet av franske oppdagere i 1869. Galapagos Old Bourbon er en sjelden kaffe med uvanlig store bønner som er modnet under skyggen av avocado, guava og appelsiner trær. Vår Galapagos kaffe er en håndplukket, vasket kaffe og skånsomt soltørket på øyen. Det vulkanske jordsmonnet er med på å gi en smaksrik profil ikke helt ulik en høy kvalitets Kona kaffe fra Hawaii.
Cupping: Lekende lett syrlighet med svake nyanser av vannmelon og rosiner. Medium fylde og intens aroma med læraktig karakter og rustikk ettersmak.
Les mer


Fredag 27. januar 2012
Mange nyheterFlere nyheter er nå kommet inn. Liker du drop kaffe så har vi flere alternativer. Besøk oss gjerne for en hyggelig kaffeprat.


Onsdag 18. januar 2012
Endelig er den herVi har endelig fått en liten brennemaskin for prøvebrenning av våre nye kaffevarianter. Våren blir full av kaffe nyheter inklusiv en Cup of Excellent vinner og nerdete tilberedningsutstyr.
Se den her


Mandag 9. januar 2012
På lager igjenLei av billige "kaffekverner" som bare hakker opp kaffen i ujevne biter?
Vi har kvalitets kaffekvern som også klarer å male espressomalt.
"Wilfa kaffekvern er en eksepsjonell kaffekvern med justerbare innstillinger som passer for brygging av alle typer filter kaffe. Det er derfor jeg bruker Wilfas kaffekvern for å lage verdens beste kaffe hjemme " sier Tim Wendelboe, vinneren av The World Champion Barista 2004 og igjen i 2005. Les mer


Søndag 27. november 2011
Forelsket i El SalvadorFinca El Retiro fra El Salvador var en av finalistene i Cup of Excellence i 2006. Vi bestemte oss for å prøve årets avling fra denne familie eide farmen til Alfredo Pacas. Kaffen blir fullt vasket og soltørket på terrasser. Dette gir mye av den søte, fyldige smaken vi klarer å lokke fram ved vår brenneprofil. Ja vi har forelsket oss i denne.
Cupping: Balansert kraftig kaffe med tydelig preg av mørk sjokolade, vanilje og forsiktig kardemomme. Lang og fyldig ettersmak. Les mer


Lørdag 27. august 2011
Overraskelse fra BoliviaHar du noen gang smakt kaffe fra Bolivia?
Denne lille kaffefarmen, på bare 8 hektar, eies og drives fullt økologisk av ekteparet Lorenza og Mauricio Mamani. Årlig produserer de bare litt over 1000 kg råkaffe og vi har vært så heldige å skaffet oss noen sekker fra denne familiefarmen. Kaffebærene er håndplukket, pulped, gjæret i små tanker, vasket og deretter soltørket på african beds (store tørkebord).
Cupping: En ren smak med mange friske nyanser og kompleks munnfølelse. Fremtredende innslag av honning og lychees. Les mer


Lørdag 20. august 2011
Cup of Excellence fra RwandaVi kan nå tilby nok en Cup of Excellence (CoE) kaffe i vårt lille brenneri i Sandefjord. Kaffebuskene som denne kaffen kommer fra blir plukket på Abakundakawa, i Rwanda, hos 1937 forskjellige småfarmer.
Cupping: Aromatiske innslag av macadamianøtter, cashew og muskat. Elegant smak av grønne epler, appelsiner, bjørnebær, sjokolade og karamell. Friskheten er tydelig med sitrus, appelsin og sitronskall. Ettersmaken er bemerkelsesverdig søt og elegant. Les mer


Onsdag 15. juni 2011
Quebrada fra PeruVi har endelig klart å skaffe en kaffe fra Peru som har en høy nok kvalitet for oss. Denne kaffen er laget ved hjelp av 37 småbønder i og rundt den fruktbare dalen Quebrada, i Yanatile distriktet som ligger i Perus sørlige høyland. Disse små gårdene ligger på mellom 1200 til 1900 meter over havet i de bratte dalene til Andesfjellene i området rundt Cusco.
Cupping: Ren og transparent med distinkt sødme, middels syre og noter av honningristede mandler, melkesjokolade, karamell og appelsin. Les mer


Onsdag 24. mai 2011
El Limoncillo fra NicaraguaDenne gården ble grunnlagt i 1932 av Alejandro Salazar og fikk sitt navn på grunn av sitron trærne som opprinnelig vokste her. Dette er uten tvil den vakreste kaffefarmen vi får kaffe fra. Med fire fosser, mange bekker, og et stort mangfold av plante-og dyreliv, er denne gården et vakkert sted.
Cupping: Utpreget ren smak med sitrus og vanilje karakter. Lett aromatisk av appelsin. Velbalansert. Les mer


Onsdag 6. april 2011
Aceh Tengah fra nord-vest SumatraDet er svært få kaffe plantasjer eller kooperativer på Sumatra. I stedet er det et stort antall små farmere eller gårder med sjelden mer enn tre hektar dyrket mark, som selger små mengder kaffe på det lokale markedet. Disse bøndene, mange av dem er kvinner, jobber hardt for å få den prisen de fortjener for denne kaffe. Dette resulterer i at de får betydelig bedre betalt for sin kaffe i forhold til tilsvarende kaffe i fra Latin-Amerika og Afrika.
Cupping: Aceh Tengah har toner av soltørkede rosiner, muskat og hint av lær, i munnen er den harmonisk, saftig og med mye body/fylde. Lang og betydelig sødme (brunsukker) i ettersmaken. Les mer


Torsdag 24. mars 2011
Gethumbwini Estate fra KenyaGården ligger 1800 moh ved foten av Aberdare fjellene med utsikt over elven Chania, 40 km nord for Nairobi. Gethumbwini Estate har dyrket kaffe i 80 år og er ansett som en av Kenyas absolutt beste plantasjer. Området er rikt på rød vulkansk jord, noe som gjør det til et ideelt sted for dyrking av spesial kaffe. Innhøstingsperiodene er i juni/juli og oktober/desember. Kaffebærene blir håndplukket, fullt vasket og soltørket.
Cupping: God munnfølelse med innslag av pasjonsfrukt og plomme, fyldig og søt ettersmak. Les mer


Onsdag 2. februar 2011
Verdens beste gadget for kaffenerderKonstruksjonen til Aeropressen er ganske enkel. Du setter inn
et filter i bunnen, har i 14-20 gram kaffe og tømmer på varmt (ca 85-90 C) vann.
Etter omkring ti sekunder presser du et stempel ned fra toppen,
og det økte lufttrykket presser kaffen gjennom filteret og
ned i koppen. Nå har du en kopp god kaffe klar. Kaffen bør være
relativt finmalt. Jeg har hatt god erfaring med å bruke en
mellomting mellom filter og espressomalt kaffe. Prosessen gjør
at kaffen virker mer søtlig og mindre bitter og i kontrast til
presskannekaffe slipper du sedimenter i kaffekoppen.
Aeropress får du nå kjøpt hos oss for under 500-lappen.


Fredag 17. desember 2010
Cubana EspressoEr det mulig å brenne cubansk kaffe til espresso?
Og i så fall må den inngå som en komponent i en blanding
eller har den nok bærekraft 100% ren?
Les mer


Lørdag 11. desember 2010
Karibisk kaffe: Montaña VerdeMontaña Verde er en unik blanding av gourmet kaffebønner hentet fra de mest høytvoksende områder av Constanza dalen, sentralt i Den dominikanske republikk, mellom fjellene Pico Duarte og La Pelona. Kaffen er dyrket av forskjellige småfarmer hvor kaffen vokser under skyggetrær som gir en skånsom modning av kaffebærene. Les mer


Fredag 3. desember 2010
Ny runde med Cup of ExcellenceEtter en fantastisk mottakelse fra våre kunder har vi nå brent en ny runde med Cup of Excellence fra El Salvador. Den ble brent igår og vil være på høyden kvalitetsmessig 3-16 dager etter brenning. Les mer


Onsdag 1. desember 2010
Yirgacheffe er tilbakeEtiopisk Yirgacheffe blir av mange betraktet som en av verdens absolutt beste kaffevarianter. Kaffebønnen dyrkes i høylandet og er en del av Sidamo regionen i det sydlige Etiopia. Vi har klart å skaffe Yirgacheffe som peaberry som gjør den ekstra elegant i aroma og smak. Les mer


Fredag 19. november 2010
Cup of Excellence fra El SalvadorVi har fått inn Cup of Excellence kaffe fra El Salvador. Her er det bare å stille seg i kø. Les mer


Fredag 12. november 2010
Montecristo Sierra Maestra fra CubaEt funn innenfor spesialkaffe. Cupping: Nesten helt uten syre og fruktighet men mengder av nøtte sjokolade, søt gylden sirup, krydder, lær og tobakk. Om du ønsker en riktig smaksutfordring så prøv denne sammen med sjokoladetrukket kandisert ingefær. Ettersmaken gir deg et smil om munnen og er noe av det lengste i kaffeverden. Et skoleeksempel på perfekt “sigarkaffe”. Les mer


Lørdag 30. oktober 2010
Kontinental kaffeVi har nå kommet med vår Kontinentalkaffe. Denne er vi utrolig godt fornøyd med. Kom innom og smak hvordan vi tolker en lett franskbrendt kaffe som har alt av eleganse og kraft...en smaksbombe som fyller munnen og har en behagelig struktur. Les mer


tilbake til nyheter

 
HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED