Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -Peru

Villa Rica

Villa Rica og Oxapampat dyrker økologisk kaffe
av variantene Caturra, Bourbon og Typica.
Prosessen er vasket og soltørket.
Cupping:Hint av fruktig sitrus
men mer av søt sjokolade og nøtter,
behagelig rund, medium fylde og balansert
nøtteaktig ettersmak.

Café Verde Quebrada (utgått)

Cupping: Ren og transparent med distinkt sødme, middels syre og noter av honningristede mandler, melkesjokolade, karamell og appelsin.
Farm: Café Verde Quebrada
Varianter: Typica, Catimor, Bourbon, Caturra og Catuaí
Innhøsting: Mars - august
Prosess: Organisk dyrket, fullt vasket og soltørket på patios
Beliggenhet: 1200 - 1900 meter over havet
Eier: 37 forskjellige småfarmer
Nærmeste by: Cusco
Micro-region: Andea valley
Region: Yanatile district
Land: Peru

Denne kaffen er laget ved hjelp av 37 småbønder i og rundt den fruktbare dalen Quebrada, i Yanatile distriktet som ligger i Perus sørlige høyland. Disse små gårdene ligger på mellom 1200 til 1900 meter over havet i de bratte dalene til Andesfjellene i området rundt Cusco. De fleste er tradisjonelle familiedrevne kaffefarmer, som har blitt overlevert fra generasjon til generasjon. Alle er fullt økologisk sertifisert og deres kaffe er dyrket i skyggen av stedegne trær - inkludert Pacaes, Pisonay, Yanay, Incaty, Sumbaillo, Achihua, Chalanqui, Motoy, Toroc, Lúcumas, Pashacos og Paltas trær. Disse gir viktige habitat for mange stedegne fugle- og dyrearter, som for eksempel papegøyer, kolibrier og beltedyr.

Innhøstingen er fra mars til august. Alle i familien deltar som regel, pluss sesongarbeidere. Kaffen er fullt vaskes for hver produsent på tradisjonell måte. De dårlige eller umodne kaffebærene blir atskilt ved nedsenkning i vann og de modne kaffebærene synker. Så blir bærene depulped og fermentert i mellom 12 og 18 timer for å fjerne planteslimet på kaffebønnene. Avløpsvannet fra denne prosessen blir renset og filtrert for deretter å bli brukt til vanning. Kaffen blir så tørket i solen på store patios til den når 12% luftfuktighet.

Hver enkelt lot blir nøye cuppet av våre partnere på prosessanlegget i Peru. Café Verde jobber med disse bøndene for å øke kvaliteten (og dermed lønnsomhet) av kaffen, med workshops og kurs, og oppmuntre bøndene til å plante mer av deres land med opprinnelige arabica varianter.


 
HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED