Amerika: - Brasil - Bolivia - Colombia - Costa Rica - Cuba - Dom Republikk - Ecuador - El Salvador - Guatemala - Nicaragua - Panama - Peru -

Afrika og Asia: - Burundi - Etiopia - India - Indonesia - Kenya - Rwanda - Tanzania - Cup of Excellence -Rwanda

National Winning farm - Murundo

Cupping: Dype smaksnyanser som søt karamell, mørke bær, og sitrus. Silkeaktig kremet munnfølelse med kakao, kardemomme og appelsin i ettersmaken.
Farm: Murundo Plantation
Variant: Bourbon
Prosess: Vasket kaffe
Tørkings: 100% soltørket
Beligenhet: 1400 meter over havet
Distrikt:
Region:
Land: Rwanda

Kaffen kom til Rwanda i 1904 og er idag den niende største kaffeprodusenten i Afrika. Kaffefarmene dyrkes av rundt 450.000 små farmer som gjennomsnittlig inneholder 165 kaffetrær. Den beste kaffen kommer fra høylandet som ligger fra 1200 til 1800 moh.Innhøstingen av kaffebærene skjer i perioden mars til juli. Dette er en vasket kaffe av varianten Bourbon. Denne kaffen er en national vinner av Cup of Excellence.Winning farms - Abakundakawa Rushashi

Cupping: Aromatiske innslag av macadamianøtter, cashew og muskat. Elegant smak av grønne epler, appelsiner, bjørnebær, sjokolade og karamell. Friskheten er tydelig med sitrus, appelsin og sitronskall. Ettersmaken er bemerkelsesverdig søt og elegant.
Farm: Abakundakawa Rushashi CWS
Farmer: Kooperativ med 1937 forskjellige småfarmere
Lot størrelse: 1040 kg
Variant: Bourbon
Jord: Inneholder mye leire. (Ph verdi:5,3)
Prosess: Vasket kaffe (vannkilden er naturlig fjellvann)
Tørkings: 100% soltørking på 28 store tørkebord
Lagring: To lager med naturlig ventilasjon
Energi kilde: Generator og solenergi
Miljøvern tiltak: Naturlig sigevann
Beligenhet: Prosessanlegget ligger på 1755 meter over havet, og kaffebuskene vokser mellom 1500 og 2000 meter over havet. Nedbør ligger på mellom 1300-1400 mm, og temperatur rundt 17-18 grader C.
Distrikt: Minazi
Region: Gekenke
Land: Rwanda

Kaffebuskene som denne kaffen kommer fra blir plukket på Abakundakawa hos 1937 forskjellige småfarmer. Deretter vaskes/videreforedles kaffen ved Rushashi, som er det viktigste anlegget til Abakundakawa. Dette anlegget er stasjonert midt i Gakenke distriktet som ligger i den nordlige delen av Rwanda. Denne kaffen kommer fra et lot på bare 1040 kg som ble solgt på den prestisjefylte auksjonen Cup of Excellence.

Hva er Cup of Excellence?

Cup of Excellence (CoE) er en non-profit organisasjon som arbeider med å øke fokus på kvalitesfokuset på kaffe som råvare. Den ble etablert i 1999 og hadde som formål å hjelpe kaffeprodusentene med å oppnå bedre priser for avlingene deres.

Hovedaktiviteten til organisasjonen er gjennomføring av auksjoner. Gjennom konkurranser internt i landene CoE er representert, velges de beste avlingene ut og auksjoneres til kjøpere over hele verden. Kaffeprodusenter som får deres avling tatt opp til auksjon vil i alle tilfeller få svært godt betalt for kaffen i forhold til markedspriser. I tillegg går 85% av salgsprisen tilbake til bonden, noe som i alle tilfeller har medført betydelig bedre vilkår for plantasjene. Den potensielt høye inntekten i forhold til markedspris motiverer mange kaffeprodusenter til å fokusere på kvalitet på avlingen. Kravene for å bli tatt opp til auksjonene er svært høye.

Utvelgelsesprosessen er omfattende og gjennomføres av en jury med inngående kunnskaper og engasjement rundt kaffe. Alle kaffeprodusenter har anledning til å delta ettersom det ikke koster noe å bli tatt med i utvelgelsen. Ettersom avlingene som legges ut for auksjon er relativt små, så er det for det meste mindre kaffebrennerier som er kundene. Blant disse er CoE etablert seg som et merkenavn synonymt med svært høy kvalitet.

Auksjonene gjennomføres i realtid over internett, der registrerte brukere får anledning til å by. Alle aspekter ved auksjonen er transparente, slik at både kjøper og salgspris er tilgjengelig informasjon for alle.

Les mer om Cup of Excellence her

 HÅNDVERKEREN KAFFEBRENNERI AS, Kongensgate 17, 3211 Sandefjord, Tlf 91 37 35 36, © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED